Bordó Sárkány
A Bordó Sárkány, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel, a középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok pedig a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.
Szabadság Duó (Belgium)
A hagyományok zenéje a világ lelkiismeretének mozgatórugója. Színeit a története adja, olykor csodás olykor, tragikus árnyalatokkal, a közös örökség nagy freskóján, amely átvezeti szemlélőjét az idők folyamán…
Meszecsinka
A Fonogram-díjas Meszecsinka pszichedelikus világzenéje 2009 óta hódít szerte a világban. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték.
Multumult (Románia)
A bukaresti székhelyű formáció mindenekelőtt improvizatív elemekkel tarkított szerzeményeikkel hívta fel magára a figyelmet. A hegedű, gitár, fúvós és ütős hangszerek mögé szerkesztett elektronikus hangok valós időben színesíték az összhangzást.
Sobri Boogie
A zenekart az együtt zenélés öröme, a baráti mulatozás hívta életre. Építünk a magyar kultúrára, népzenére, emellett egyéb olyan stílusokra is amiben valami megragadót találunk.
Ethnosound élménydobolás
A tánc és a zene és különösen a dobolás, igazi közösségi élmény, amelynek ereje azt is magával ragadja, aki egyébként nem mozog otthonosan a hangok világában. A dobok lüktető ritmusát hallva önkéntelenül megmozdul a kéz és az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy minden gond elszállt, eltelt egy óra és mosolyogva „megtanult” dobolni
Aznap Projekt
Az AZNAP Projekt zenekar világzenei néprajzutazásra viszi el a hallgatókat, melyben a keleties vonások, lengyel nyelvű improvizált szövegekkel és egy csipetnyi jazzmatekkal fűszerezve keverednek össze.
Lóca együttes
Sokoldalú és tapasztalt zenészek hozták létre a Lóca együttest 2010-ben. Koncertjeik ismert gyermekdalokra, népdalokra, mondókákra, játékokra épülnek.
Napfonat
A Napfonat energikus, női a cappella együttes, ami ütős hangszerekkel teljesedik ki. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ ősi kérdéseire.
Tatros
A Tatros zenekart a közös muzsikálás öröme, valamint a gyimesi és moldvai hagyományos népzene, néptánc és kultúra iránti szerelem hozta létre 1988-ban Budapesten. Máig ebből a forrásból merítünk és újulunk meg.
Gypo Circus
A Gypo Circus tökéletesen egyesíti a balkáni ethno zenét a gypsy és a punkzene elsöprő, élettel teli hevességét.
Savages y Suefo
A Savages y Suefo dj/producer duó a budapesti eklektikus zenei szcénából jön. Fellépnek dj-ként és live act-ként, zenét készítenek, és saját kiadót irányítanak Mana Mana Records néven.
HolddalaNap – gyerekműsor
A Nap s a Hold kiszabadítása – cigány népmese.
HolddalaNap
A HolddalaNap Zenekar neves muzsikusokból alakult világzenei formáció. A zenekar elsősorban saját szövegeket öltöztet lendületes világzenei hangzásba.
Czeremszyna (Lengyelo.)
A CZEREMSZYNA (madármeggy) együttes 1993-ban alakult a Lengyel-Fehérorosz határtól mindössze 4 kilométernyire fekvő kis településen, Czeremchaban.
Little G Weevil Acoustic Band
LITTLE G WEEVIL gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró, producer. Többszörös nemzetközi díjnyertes, a Memphisben megrendezett International Blues Challenge győztese, amerikai blues zenei díj jelölt.
Tigris
A helyi legenda. A három évvel ezelőtti fellépésük alkalmával a színpadon megígértek szerint hosszú hallgatás után ismét csak itt, csak most!
Jambalaya
A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. 2005-ös alakulásuk óta hat önálló lemezt jelentettek meg, hazai- és külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták.
Yukatengi
A Yukatengi energikus, csavaros és kimunkált zenét játszik, mely erőteljes dobra és effektezett elektromos hegedűre épül. A duó tagjai korábban olyan legendás kísérleti és világzenével foglalkozó zenekarokban tevékenykedtek, mint az Úzgin Űver, a Navrang és a Trottel Stereodream Experience, de jelenleg is aktívan részt vesznek a Lóca együttes, a Zoord, a Fakutya és a Havay Viktória és a Cápok munkájában.
Tomas Kocko & Orchestr
Tomáš Kočko-t és zenekarát több külföldi országban is szívesen sorolják a műfaj kedvelői azokba a kategóriákba, ahova a svéd Hedningarnat, vagy éppen a Muzsikást. Hazájukban, Csehországban a beszkidi Chieftains-ként, vagy a morvai Jethro Tull-ként emlegetik őket. (Mi azt is megkockáztatjuk, amit már többen is visszaigazoltak, hogy akár a morvaországi Ghymes-nek is nevezhetnénk az együttest).
Bujdosó Trió
Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság – Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan.
Firkin
A Fonogram-díjas Firkin zenekar 12 év alatt több mint 700 önálló koncertet adott 17 országban és most eljutnak az “Örökség” Fesztiválra is:) (Kanada,Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Svájc, Szerbia, Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Magyarország).