1 1
1 1
1
1 Aktuális program Linkek 1
english deutsch Fesztiváltörténet Támogatóink 1
1 Fellépők Elérhetőségeink 1
1
1 1 1 1 1 1
 
fel A fellépő együttesek (2018)
 

BOBAN MARKOVICS ORKESTAR - augusztus 17. 19:00
Neumann J. Egyetem Gazdálkodási Kar aula (volt Szolnoki Főiskola)
Jegyek elővételben: fsz. 5.500.-, karzat 4.500.-

Jegyek vásárolhatók ezen a linken!

A Boban Markovic Orkestar mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban.
Maga Boban Markovic pedig már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is, ezen következtetés szerint - és hát látva a magyarországi zenei helyzetképet is - állíthatjuk, hogy Magyarország első számú trombitása is!

A produkció minden közönséget mindig megbabonáz, és olyan Kusturica filmek hangulatát idéző, vérbeli balkán temperamentummal telíti meg a teret, hogy a hallgatóság életre szóló élményekkel gazdagodik.

Várunk minden balkán és világzene rajongót, fanatikust, kedvelőt és érdeklődőt erre a páratlan alkalomra, hogy élőben hallhassa minden idők egyik legnagyobb ma élő trombitását és nagyszabású zenekarát!

Info: https://hu.wikipedia.org/wiki/Boban_Markovi%C4%87


boban

vidi

SZOLNOKI SZIMFONIKUSOK
LÚDAS MATYI - augusztus 18. 17:30, kisszínpad

A magyar meseirodalom egyik klasszikus alakja ezúttal kamarazenei kísérettel "veri a kenden háromszor vissza".

A Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018 keretében.szimfonikusok

v

BOGA - augusztus 18. 18:30, nagyszínpad

Az "éterikus jazz muzsika" nagykövetei, akik a csöppet sem hétköznapi hangszerelésükkel és hangzásviláguk egyedülállóságával hívják fel magukra a figyelmet. Spontán létrehozott
improvizációjukat a hermetikus látásmód öleli át. Már híre ment, hogy a koncertjeiken, az amúgy teljességében instrumentális-experimentális-pszichedelikus vonalon mozgó muzsikájuk megismételhetetlen. Tudatosan, a pillanatnyi ihlet oltárán születnek a szerzemények. Egy másik időtlen valóság hangzásvilágát közvetítik felénk. Aki meghallgatja zenéjüket döbbenten láthatja, hogy a keleti pengetős hangszerek, a villanygitár, a hegedű és az agyagdob milyen, ezidáig sosem hallott új dimenziót nyitnak. A zenekar első felvételei nemrég jelentek meg a Great River Records gondozásában.

Heidrich Roland - villanygitár
Kobza Vajk - ud, pszaltérium, preparált baglama
Major Balázs - udu, ütőhangszerek
Bakai Márton - hegedű

Info: https://www.facebook.com/bogamusicofficial/

 

boga

video

MINTHA - augusztus 18. 19:40, kis színpad

A zenekar 2012-ban alakult és zenéjüket városi-népi kamaramuzsikának nevezik. Az öttagú formáció tagjai más-más zenekarokban már régóta zenéltek. A zenekar a Kárpát-medence népi dallamainak feldolgozásán kívül a középkor, kora-újkor trubadúr, Minnesänger dallamait dolgozza fel sajátos stílusban. Zenéjükben térbeli, időbeli távolságok ellenére kapcsolatokat keresnek különböző korok és földrajzi helyek muzsikája között. A zenekar tagjai különböző zenei gyökerekkel rendelkeznek, hisz népi énekes, klasszikus klarinétosból lett népzenész, rock zenész, és gyakorló régizenész-blockflöte játékos állt össze erre a kísérletre. Számukra a népi dallamok és a középkori zene feldolgozása nem cél, hanem eszköz. Eszköze annak, hogy megmutassák miképp hatott egymásra a különböző történelmi korok és társadalmi rétegek zenéje.

Feledy-Bacsik Ágnes - ének, dobok, furulya,
Veress Kinga - ének, dobok, furulyák,
Kis József - basszusgitár, gitár,
Somorjai Lehel - gitár, fúvós hangszerek

Info: http://www.mintha.hu/


v

ETHNOFIL - augusztus 18. 20:40, nagyszínpad

Világzene egy másik Univerzumból. Az Ethnofil zenéje kortárs és jövőbeli elektronikus ritmusokban lüktet, pszichedelikusan utaztat, egyszerre progresszív mégis ösztönös és tradicionális. Legújabb lemezük, a "The Edge" egy bolygón kalauzol minket utaztató elektronika, progresszív jazz-rock és ethnic/tribal  zenék hátán az "Edge" felé.

Info: http://www.ethnofil.hu ; www.facebook.com\ethnofil


v

TINAKRISTINA - augusztus 18. 22:00, kis színpad

Az eredetileg orosz származású TinaKristina 8 éves korában került először kapcsolatba a basszusgitárral. Családjával New York utcáin zenéltek Black Mama Dharma Band néven. Stilusa főleg a blues-zenéből merített inspirációt. Karrierje során rengeteg nagy nevű zenésszel játszott együtt, úgy, mint John Taylor (Duran Duran) Giovanni Hidalgo, John McLaughlin (Mahavishnu Orchestr).TinaKristina a Ford cég fotómodelje is volt.
A fesztiválon saját szerzeményeit Fatou Gozlan multiinstrumentalista kíséri.

Info: http://www.tinakristina.com/

tinakristina

v

 

KATI BURNS NTETT - augusztus 18. 23:00, nagyszínpad

A Kati Burns Ntett 2015 nyarán alakult, a Művészetek Völgyében, egy emlékezetes, pszichedelikus hangulatú közös jammelést követően.
Műsoruk Kati kedvenc ázsiai dallamaiból, magyar népdalokból és csángó hangszeres táncdallamokból áll. Horváth Ádám bőgős, Strieženec Dávid gitáros és Kas Bence ütőhangszeres modern hangzással veszi körül a tradicionális dallamokat. Hangszeres és énekes improvizációk, szokatlan (szibériai és indiai) énektechnikák és zenei kísérletek jellemzőek a produkcióra.
A Kati Burns Ntett a Művészetek Völgye rendszeres fellépője (Tilos Udvar). Zenéltek a Szigetvári Történelmi Fesztiválon, a Dürer Kertben, a Szimplában és a szlovákiai Somorján is. 2016 végén jelent meg első lemezük, Laalwala címmel.

Info: http://www.katalinburns.com/ntett.html

burns

v

 

TRANSNOMAD - augusztus 18-19. 00:10, kis színpad

A zenekar 2016-ban kezdte el koncertjeit a magyar zenei élet új színfoltjaként. Tagjai 2015-ben különböző zenei formációkból illetve projektekből érkezve találták meg a trance egy sajátos megközelítését.
Mindemellett régi barátságok és zenei összefonódások is erősítették a lüktető táncba hívó muzsika életre hívását. Az elektronika és a moduláris effektek valamint dob, basszus és gitár játék mellett kiemelt szerepet kaptak a különböző népi, tradicionális hangszerek mint pl. a doromb,
ütőgardon, tilinkó, furulya, kaval, didgeridoo és a hegedű. Mindezek szólóban, vagy helyenként megjelenő, visszatérő játéka adja meg zenei ízviláguk archaikus töltetét.

Csipkés Csongor - hegedű, ütőgardon, tilinkó, doromb, transylviolin
Varga "Laró" István - bass (NarcoPolo band 1995- )
Bajzát Gergő - moduláris effektek, doromb (NarcoPolo band 2009-2014)
Fási László - gitár- saz (Rudenez, NarcoPolo band 2010-2014)
Berhidai Sámuel - dob

Info: https://www.facebook.com/transnomadband

transnomad

v

BABRA - augusztus 19. 18:30, nagyszínpad

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is. Részben családi kötődésből adódóan, az együttes zenei identitását alapvetően két magyarországi multikulturális közeg, Bács-Kiskun megye és Budapest határozza meg. A dél-magyarországi térségben élő különböző népek muzsikájának hatását magában hordozó délszláv tamburazenét, valamint a balkán sűrűbb zenei hagyományát is hitelesen képviselve lett rövid idő alatt a Babra, a főváros egyik népszerű városi folk együttese.
Öt barát alkotja a Babra zenekart, a nagybőgő mögött egyedülálló módon a zenekar egyetlen női tagja áll. A fiatal zenészek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá, szinte családdá.
A kiváló, strukturált hangszerelésre, stílusos többszólamú vokális megszólalásra való törekvés jellemzi muzsikájukat, amit koncertjeiken elsöprő energiával és lendülettel mutatnak be. A koncertezés mellett a ma is élő Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben találtak egy másik otthonra, ahol az aktív táncházas élet résztvevői zenéjükkel.

Info: http://www.babraband.com ; https://www.facebook.com/babraband

babra

v

FATOU GOZLAN & DUO DURBAR feat. SHIVA CULT -
augusztus 19. 19:40, kis színpad

Fatou Gozlan énekstílusát elsősorban az afrikai törzsi hangzásvilág és ütemek jellemzik. Fuvolázni tizenkét éves korában kezdett el és azóta már több féle nádfuvolán is játszik. Ilyenek például,  az arab és a török ney, az afrikai fuvola, az indiai bansuri es a bolgár kaval. Ezek mellett számos ütőhangszerrel is professzionális szinten bánik, mint például a darbukával,

a perzsa tombákkal. Egyiptomi utazásai során alakult ki benne az ütőhangszeres zene iránti szenvedély és később Khamis Henkesh, a nagyszerű egyiptomi perkás tanítványa lett. Zenésztársaival saját szerzeményeket játszanak, és egy varázslatos világba kalauzolják a hallgatóságot, amelynek megteremtésében Shiva Cult indiai énekdallamai is segítségükre lesznek.

Info: https://www.facebook.com/OfficialSiteFati/

https://www.facebook.com/duodarbar/


fatou

v

MIELOTXIN - augusztus 19. 20:40, nagyszínpad

A MIELOTXIN (ejtsd: Mielotsin) együttes 2003-ban alakult, és hamar bekerült a baszkföldön található Navarra tartomány kulturális vérkeringésébe. A gazdag baszk és spanyol népzenei hagyatékból merítő világzenei formáció változó felállásban lép színpadra, a kamarakoncerttől a fesztiváli nagyszínpadokig számos alkalommal láthatta őket a közönség. Működésük első évtizedében számos világzenei versenyen vettek részt, amelyeken több első helyezést is elértek, ezeknek is köszönhetően bemutatkoztak már Svédországban, Franciaországban, Portugáliában. 2017-ben jelent meg az együttes negyedik CD-je, amelyen a közelmúlt szerzeményei hallhatók. Néhány személyi változást követően a Kelet-Európában először Magyarországon bemutatkozó együttes a latin népzenei elemekkel gazdagon átszőtt friss, modern hangszerelésű és ritmusokban gazdag fesztiválprogrammal várja a táncra is szívesen perdülő közönséget.
Az együttes zenéje: tangóharmonikán, dobokon, ütős hangszereken, elektronikus zongorán, és számos fafúvós népi hangszeren csendül fel.

Info: http://www.mielotxin.com/inicio-castellano.html


mielotxin

v

TINDIA ZENEKAR - augusztus 19. 22:10, kis színpad

A Tindia zenekar 2015 májusában alakult fiatal zenészekből, akik már régóta foglalkoznak népzenével. A közös érdeklődés és barátság által is összefűződő banda főként moldvai népzenét játszik. Kéthetente visszatérő táncházat tartanak Budapesten.  Magyarországon több városi, falusi rendezvényen, táborban illetve esküvőn is biztosították már a talpalávalót, de Franciaországban, Erdélyben, Felvidéken és a Vajdaságban is tartottak fergeteges moldvai mulatságokat. A tagok nagy része hivatásszerűen foglalkozik a népzenével, néhányan a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének hallgatói. A színes egyéniségekből álló zenekar hangulatos, dinamikus és fiatalos erővel varázsolja el a táncolni vágyókat. A moldvai táncok mindenkit magával ragadnak, hiszen könnyen elsajátíthatóak. Ebben segítségükre van általában egy táncoktató is, hogy a szórakozás kultúrájába is betekintést nyerhessenek. Így aztán természetesen a szolnoki közönséget is táncra perdítik, lesz mulatság, aki nem táncol, annak meg "ne mulass"!

Info:https://www.facebook.com/tindiazenekar/

tindia

v


VOODOO PAPA & SZOKOLAY DONGÓ BALÁZS -
augusztus 19. 23:30, nagyszínpad

"A régi zenekarok, amikben játszottam - Vasmalom, Dél-Alföldi Szaxofon Együttes - próbáltak egy megfogalmazhatatlan, kemény hangzást létrehozni. A Voodoo Papát hallgatva hasonló érzés fogott el. Örömmel teszem hozzá a népi hangszereket, és a rusztikus népzenei játékmódot az ő rockos hangzásukhoz." Mesél Dongó a fiatal tehetségekkel való zenei találkozásáról.

A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik - a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik - embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek rhytm & blues csemegéiből is szívesen játszanak a muzsikusok. 

Info: http://www.voodoopapa.hu/ ; https://www.facebook.com/vpapaduo/

voodoo

v

 

01:00-tól tábortűz melletti TISZA-PARTI FOLK-PARTY: Tindia/Mielotxin/Verebes/Voodoo és sok-sok érdeklődő.

Volt már példa, csak nem ezen a helyszíne, hogy a külföldi és hazai ifjú muzsikusok hajnalig húzt6ák, a betévedő, elrévedő közönség nagy örömére. Most is valami hasonlóra lehet számítani. csak még hozzájön a tábortűz melege, a lobogó láng romantikája, a Tisza surranása, a fák susosgása, a DOKK kínálata, és a nagyon jó társaság, sok-sok hanszerrel. Mi lesz ebből? Felejthetetlen élmény! (Az esővel nem foglakozunk. Egyébként nem lesz.)

Info: https://hu-hu.facebook.com/dokkterasz/


dokk

A KÖZTÁRSASÁG BANDÁJA - augusztus 20. 18:00, nagyszínpad

A zenekar 2010-ben alakult, azóta működik kisebb-nagyobb tagváltozásokkal. Feldolgozásaikban autentikus népdalok hangzanak el a zenészek egyéniségének megfelelő kísérettel, ritmikával. Vegyítik a népzenét a reggae-vel, a drum and bass-szel és saját magával is, de a népi rap sem áll távol tőlük. 

Info: https://hu-hu.facebook.com/akoztarsasagbandaja/koztarsasag

v

VIRÁGOM EGYÜTTES - - augusztus 20. 19:30, kis színpad

A helyi erőket is felvonultató együttes zenei stílusának gyökere a népzene, melynek ágai a világ minden külső és belső tájára hajlanak. Saját dalaikon túl, népzenei feldolgozásokat játszanak és verseket zenésítenek meg énekre, hegedűre,  gitárra, nagybőgőre és ütőhangszerekre. Kottát nem használnak, intuícióikra hagyatkoznak, amelyek révén mély belső örömöt és alkotói szabadságot élnek meg és ezt időnként másokkal is megosztják.

Info: ennyi :)

viragom

v

GÓBÉ ZENEKAR - augusztus 20. 20:15, nagyszínpad

A zenekar 2007 novemberében alakult Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaiból. Tagjai később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatták klasszikus és népzenei tanulmányaikat. A zenekar megalakulása után rögtön belevetette magát a budapesti underground táncházas/folk életbe, és az ezt követő néhány évben számtalan klubban, táncházban, népzenei és néptáncfesztiválon feltűnt. Idővel több koncerthelyszín, közösségi színtér állandó és visszatérő résztvevője lett. A tradicionális népzenei vonal mellett más zenei irányokba is kitekint, saját élményeiből és környezetéből táplálkozva. Feltett szándéka, hogy a népzene, mint többnemzetiségű kultúrkincs a hazai és nemzetközi könnyűzenei paletta szerves részévé váljon.

"Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. S mivel nem volt ilyen, hát megcsináltuk mi." - Kiss-B. Ádám

2011-ben megnyerték a Talentométer tehetségkutató fesztivál népzene-világzene kategória- és közönségdíját, ennek eredményeképp felvehették első lemezüket, amely 2013-ban jelent meg Góbé címmel. Ezen elrugaszkodtak az addigi tradicionális irányvonaluktól, és az autentikus népzene ápolása mellett sajátos megoldásokat, egyéni inspirációikat alkalmazva dolgozták fel kedvenc népdalaikat. Második lemezük Ez van! címmel jelent meg 2015-ben, és szintén ezt az irányvonalat követte, de a zenekar épp annyira aktívan és lelkesen muzsikál táncházakban, folklóreseményeken, mint könnyűzenei fesztiválokon. Célja, hogy divatba hozza a népzenét, új, mindenki számára élvezhető, közérthető formában, átlépve a stílusok és kategóriák szabta határokon.

Info: http://gobezenekar.com/https://www.facebook.com/GobeZenekar

gobe

v

 

KARDOS-TOMOR-MOLNÁR TRIÓ - augusztus 20. (17.30) 21:30, kis színpad

A trió 2011 novemberében alakult. Mozgatórugója a közös zenei nevező, mely jazz, pop, afro, reggae és keleti dallamokban, ritmusokban ötvöződik. A zenekar repertoárját nagyrészt saját számok és néhány újraértelmezett átdolgozás alkotja.

Kardos Dániel - akusztikus gitár
Tomor Barnabás - basszusgitár
Molnár Dániel - dobok

Info: http://www.barnabastomor.com/performer/kardos-tomor-molnar-trio

www.facebook.com/kardostomormolnartrio

KTM

v

 

DAWHY - augusztus 20. 22:20, nagyszínpad

Falkirúgós Folk-Metal Budapestről. A Prodigytől Astor Piazzollaig, Rammsteintől a szerb turbó-folkig Benny Benassi érintésével:). Fékezd meg magad Babám!

Info: https://www.dawhymusic.com

https://www.facebook.com/pg/DaWhyMusic/

 

dawhy 

v

DJ DOROMBAL - augusztus 17, 18. 22:30-tól, Tisza Mozi terasz

Dorombal (Molnár Balázs) Dj, és a Mantracadabra zenekar fúvósa már gyerekkorától vonzódott a népi hangszerekhez, manapság már használja is azokat Dj szettjei közben. Kedvenc zenéivel egyidejűleg szólaltatja meg elsősorban a klarinétot, a furulyákat, a kavalt, a dudukot, és dorombjait. Ezek mellett meglehetősen csörgőmániás. Budapest egyik legnevesebb ethno(népi) hangszerboltjában tevékenykedik évek óta és missziójának érzi, hogy embertársai közel kerüljenek a hangszerekhez, mint ahogy a számára értékesnek vélt muzsikákhoz, lehet az bármilyen stílusú, lényeg, hogy legyen emberi, változatos, és léleksimogató. Kedvenc műfajai a népi-, világzenék mellett a dub, francia dub, chill out, a glitch, de előszeretettel kevergeti be rajzfilm zenéit, meglepve közönségét olykor-olykor. Rendszerint jellemzően eklektikus,de harmonikus kavalkádot varázsol közönsége füleibe, és szívébe.

Info: https://www.facebook.com/djdorombal/

sc

dor

sc

A zenekari ismertetők a fesztivál szervezőinek engedélye nélkül semmilyen formában (részleteikben sem) használhatók fel más honlapokon, kiadványokban! A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT
FENNTARTJUK !!!
All rights reserved 2018
Alt ProductIONS
Bla AltComp