MESZECSINKA

csütörtök (thursday), 22:30 nagyszínpad (main stage)

A Fonogram-díjas Meszecsinka pszichedelikus világzenéje 2009 óta hódít szerte a világban. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Acsapat aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös Téren és road movie-t a Balkánon. Németország legnagyobb lapja, aFrankfurter Algemeine is méltatta a zenekart, a NEW YORK MUSIC DAILY pedig ezt írta a New York-i koncertjéről: “Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére”. A Meszecsinka legújabb albumát a német Nordic Notes / CPL Music kiadó (a világ harmadik legjobb független kiadója a WOMEX 2020-as Top10 independent label listáján) adta ki. A lemez eljutott az Worldmusic Charts Europe 7-ik helyére, játszotta sok külföldi rádió, köztük a napi 800.000 hallgatójú Bayern 2 rádió.

„… vad és rendezetlen, mint a világegyetem végét ünneplő rave party filmzenéje…kelet-európai Kate Bush vagy Cocteau Twins…The Orbra és Ozric Tentaclesre emlékeztető trance hangulat…

Songlines Magazine UK

„A rock, jazz, pszichedelikus és cigány-balkán elbűvölő keveréke. A mezítlábas énekesnő felfoghatatlan mágiát művelt, a zene hol transzba ejtette a közönséget, hol darabokra tépte”

Rockcult.ru

WEB: https://meszecsinka.hu/

FB: https://www.facebook.com/meszecsinka

YT: https://www.youtube.com/watch?v=LUWJfZSw40I&list=PLO03p0TE4UsVLX5UNBPXsJj5wKIIhtMeh&index=1